יצירת כתובות ידידותיות ומובנות היא פעולה חשובה ביותר. ג'ומלה, כמו גם מערכות ניהול תוכן אחרות, לעתים קרובות יוצרת כתובות בלתי קריאות כדוגמת הכתובת הבאה:

http://joomla-seo.net/index.php?option=com_content&Itemid=117&id=10&lang=es&view=article. 

הכתובת הזאת היא כתובת בלתי מובנת הן למשתמשים והן למנועי החיפוש, לכן יש צורך לייצר כתובת ידידותית וקריאה כמו הכתובתהבאה:

 http://joomla-seo.net/search-engine-optimization. 

בגירסאות קדומות של ג'ומלה היה עליכם להתאים באופן ידני לבצע מספר פעולות שייצרו את הכתובות האלו, אבל לשמחתינו פעולה זאת אינה נדרשת בגירסאות החדשות. למרות זאת, יש עדיין מספר פעולות של התאמה שניתן לעשות. באתר הג'ומלה שלכם, גשו ל-הגדרות כלליות (Global Configuration) וסמנו את הגדרת ה-SEO (SEO settings):

SEO settings joomla

המשתנה הראשון שעליכם לוודא שהוא מופעל הוא 'כתובות ידידותיות למנועי חיפוש' (Search Engine Friendly URL's). זה יגרום להצגת כתובות ידידותיות וקריאות שאנו דנים בהם. אתרים בעברית צרכים גם לסמן את המשתנה  שמות יוניקוד (Unicode Aliases) בכדי להבטיח הצגת כתובות בעברית כדוגמת הכתובת הבאה:

http://www.bonimba.co.il/שירותי-פיתוח

פעולה שניה היא ההחלטה האם להשתמש באפשרות של כתיבה מחדש של כתובות (Use URL Rewriting). כאשר אפשרות זאת כבויה (זאת ברירת המחדל), הכתובות שלכם יהיו קריאות, אבל תמיד יתחילו עם index.php/. עדיף להסיר את הקידומת הזאת מהכתובת ולכן הפעילו אפשרות זאת (מסנו כן), ובאותו זמן שנו את הקובץ htaccess.txt (שנמצא בסיפריה הראשית של התקנת הג'ומלה שלכם) ל- .htaccess. הביצוע של שני השינויים האלו צריך להיות בותו זמן. הוא עובד רק על שרתי Apache, אבל 95% מהאתרים עובדים מעל שרת זה, לכן לא צריכה להיות כל בעיה עם זה. עם אתם עובדים על שרת מקומי מערכת חלונות PC, יתכן ותדרשו לבצע את שינוי השם ממערכת פקודות ה-DOS בצורה הבאה:

rename htaccess.txt .htaccess

בנוסף, אתם יכולים להגדיר שסיומת כתובות האתר יהיו .html. פעולה זאת אינה מוסיפה ואינה מורידה ולא חייבים להשתמש בה.

חייבים להפעיל את הפרמטר Unicode Aliases עהור אתרים בעברית!

לבסוף יש לנו את הפרמטר הכללת שם האתר בכותרת העמודים (Include Site name in Page Title's). אם יש לכם שם אתר שעושה היגיון למנועי חיפוש, הכלילו אותו, ואין חשיבות אם התוספת הזאת באה לפני או אחרי התאור. קיראו מאמר זה OS-training.com לקבלת אינפורמציה לגבי השפעת הפרמטר הזה.

מאמר זה הינו תרגום של מאמר שנכתב על ידי Simon Kloostra.  ניתן לקרוא את המקור כאן

הדגמות

הדגמת ג'ומלה

בקרוב, הדגמת רכיבים ומודולים...